Gelukkig Nieuwjaar

 In Geen categorie

Gelukkig Nieuwjaar

Nieuwjaar! nieuwe ronde, nieuwe kansen. Of het leven een kermis is waar binnen je kansen moet grijpen om je geluk te vinden?

Interessant gedacht, of niet?

Opgegroeid in de maatschappij van het meer, niet alleen de TV in de woonkamer, die tijd is allang voorbij, Maar een tweede TV voor in de slaapkamer, ook nu TV  in de kinderkamer en in de badkamer en keuken. En tijdens de WK, welke ons nu helaas ontvallen is, het liefs ook nog een TV in de tuin.  Natuurlijk staat die TV synoniem voor al de zaken in het leven,  meer! en door!!  Door met het streven carrière kansen. Door naar meer salaris. Dat is op zich wel een jammerre,. Is geld niet de bron van de eeuwig durende  frustratie, we hebben het nooit genoeg!,  Worden we geleefd door onze agenda?

Weten we nog wel wat ons gelukkig zijn is?

Het lijkt er op dat in ons denken over geluk een soort van gelaagdheid zit.  Zeg maar, als eerste de kassa koopjes,  de punten die direct  genoemd worden als er gevraagd wordt ,”wat is geluk voor jou?”

Gelijk daarna volg er een moment van herbezinning en worden de eerste kreten herzien zo niet aangevuld en dan dan lijkt er voor vele ook nog een soort derde moment te zijn. De meeste van ons mensen komen dan toch met niet materiële zaken zoals, gezondheid, kinderen, familie. Of zij die dan zichzelf wegcijferen met ” als zij gelukkig zouden zijn kan ik daar mn wel  leven voor geven”

Heeft u zich zelf wel eens afgevraagd waarom u het zo druk heeft in deze maatschappij, is dat om uw doelen na te streven. Is dat dan wel geluk wat u nastreeft?  So? …  Nee? …… ,  is ‘gelukkig zijn’ toch niet het hoogste doel! en hoe fragiel is het begrip gelukkig zijn,

Als scheidingmediator worden we veel geconfronteerd met het einde van het geluk. Soms na maanden samen zijn, soms na enkele jaren soms na vele jaren samen zegt men dat ze niet meer gelukkig zijn. En dan, met een nieuwe start in het vooruitzicht, met als doel, opzoek naar nieuw geluk!

Ik wens u een Gezond en Gelukkig 2016!

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search